«ФЛІМП – це Україна»: яскрава феєрія заключного заходу фестивалю-лабораторії інклюзивних мистецьких практик

«ФЛІМП – це Україна»: яскрава феєрія заключного заходу фестивалю-лабораторії інклюзивних мистецьких практик

3 грудня 2021-го року, у Міжнародний день інвалідів, у концерт-холі «Юність» ММПК «Молодіжний» пройшов заключний етап міського фестивалю-лабораторії інклюзивних мистецьких практик «ФЛІМП». До музично-театральної феєрії, яка цього року проходила під назвою «ФЛІМП – це Україна», долучилися учасники унікального для миколаївців проєкту, що вже третій рік поспіль реалізується в рамках програми «Громадський бюджет м. Миколаєва – 2020» як комплексна система для реабілітації громадян із інвалідністю за допомогою форм і засобів культури і мистецтва. Карантинні обмеження цього року внесли свої корективи у перебіг заходу – за концертною програмою буде створена відеоверсія, доповнена сурдоперекладом і викладена на канал проєкту в YouTube.

Інклюзія – одне з найбільш необхідних явищ розвиненого суспільства. Створити безбар’єрний творчий простір та допомогти адаптуватися у сучасному соціумі людям із особливими потребами – це одне із ключових завдань міського фестивалю-лабораторії. Мета проєкту – розвиток мистецького та освітнього сектору для людей з інвалідністю та без вікових обмежень шляхом створення спільноти талановитих особистостей. Проєкт передбачає освітні програми для керівників творчих колективів, які залучають людей із інвалідністю різного віку, створення і презентацію їхніх мистецьких робіт і проєктів.

Протягом 2021-го року творчим осередком ФЛІМП були організовані та проведені тематичні зустрічі, онлайн-вебінари та мистецькі конкурси за участю миколаївських артистів, художників, хореографів і режисерів. Зокрема, у Центральній міській бібліотеці імені М.Л. Кропивницького в рамках лабораторії «ФЛIМП» бажаючі долучилися до майстер-класів з літературного й театрального інклюзивного мистецтва та піскової анімації. У соціальній мережі Facebook є сторінка ФЛІМП, де висвітлені основні заходи, що відбуваються у рамках фестивалю-лабораторії.

Побажаємо миколаївському ФЛІМПу активного життя! Нехай вітрила проєкту завжди будуть наповненими та зміцнять віру в серцях талановитих діток із особливими потребами!