«Нові горизонти»: у виставковій залі ММПКіМ відбулось відкриття виставки та спецпогашення поштових марок Укрпошти

«Нові горизонти»: у виставковій залі ММПКіМ відбулось відкриття виставки та спецпогашення поштових марок Укрпошти

21 червня у Виставковій залі ММПКіМ відбулось відкриття художньої виставки «Нові горизонти», де були представлені роботи викладачів і студентів кафедри дизайну Відокремленого підрозділу «Миколаївська філія КНУКіМ».

До експозиції увійшли твори з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва викладачів, а саме: дереворізьблення Юрія Одробінського, декоративні скульптури Юрія Макушина, графіка і живопис Юрія Корнюкова, батик та живопис Олени Тригуб, живопис Юлії Гурєвої. Студенти представили свої проєкти з графічного дизайну: ілюстрацій, фірмового стилю, книжкової, журнальної та рекламної графіки, дизайну упаковки та етикетки, комп’ютерних персонажів і текстур, стікерів для соцмереж тощо.

З відкриттям виставки «Нові горизонти» учасників та гостей привітали начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини ММР Юрій Любаров, директор ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури та мистецтв» Віктор Мозговий, завідувач кафедри дизайну ВП «МФ КНУКіМ» Юрій Одробінський та начальник відділу поштових послуг Миколаївського регіону АТ «Укрпошта» Дмитро Маляс.

Під час урочистостей відбулося святкове спецпогашення нових поштових марок «Юрій Одробінський: дереворізьблення», виготовлених за проєктом АТ «Укрпошта» «Власна марка».

Ідея відобразити на марках твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва належать автору — Юрію Одробінському, українському художнику, майстру різьблення по дереву, члену Національної спілки художників України, лауреату обласної премії ім. М.Аркаса (2018), завідувачу кафедри дизайну ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв» (від 2013 року), кандидату мистецтвознавства, доценту. 

Пан Юрій працює в галузі декоративно-прикладного мистецтва та живопису, створив понад 100 декоративних панно у рельєфному різьбленні на основі етнофутуристичних образів. Для роботи застосовує численні авторські техніки, обираючи різні за кольором і фактурою сорти дерева.

Новий поштовий блок, представлений на виставці, складається з 9 марок, художнього конверту та 9 різновидів листівок. Основна марка, що була задіяна в церемонії спецпогашення, створена на основі панно «Місячна птаха». Листівки стануть гарними та цінними надбаннями колекцій філателістів і шанувальників мистецтва Миколаєва. Над створенням марки та  художнього конверта працювали дизайнери Укрпошти й сам автор — Юрій Одробінський.

Переглянути експозицію можна до 12 липня у виставковій залі ММПКіМ.

Усіх бажаючих чекають за адресою: вул. Нікольська, 54 (вхід з вул. Соборної).