В Ірландії та в Миколаєві: активності керівників і вихованців колективів Тернівського будинку культури

В Ірландії та в Миколаєві: активності керівників і вихованців колективів Тернівського будинку культури

Усі ми поступово привчаємося жити в умовах війни. Працівники закладів культури Миколаєва повертаються до активностей, залучаючи до творчості своїх вихованців, які повернулися до міста. А ті, кому не вдалося допоки що повернутися додому, проявляють креативи там, на чужині, де вони знайшли свого часу прихисток у розпал війни, рятуючись від обстрілів.

Тетяна Донченко, керівниця вокальної студії «Зіронька» Тернівського будинку культури, з травня 2022 року перебуває в Ірландії, у місті Атлон. У червні пані Тетяна разом із донькою Анастасією, за сприяння місцевої міської адміністрації, відкрили волонтерський центр «Freedom», де біженцям з України та місцевим діткам пропонують заняття з театрального мистецтва, танців, музики. З нагоди одного із найбільших свят ірландців ‒ Дня Святого Патрика ‒ пані Тетяна написала сценарій англійською мовою для лялькового спектаклю-мюзиклу «День Св.Патрика» та здійснила його постановку. Фонограму зробив миколаївський музикант Володимир Боровицький, який допоміг колезі онлайн. Вистава стала визначною подією не тільки для учасників, але й для місцевих жителів, оскільки у місті немає лялькового театру. Підготовка мюзиклу тривала два місяці. Під керівництвом Тетяни Донченко діти вивчали пісні, текст п’єси, а також за короткий проміжок часу опанували гру на піаніно. Ляльки також виготовлялися власноруч. Переглянути виставу можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=igtZkLXSxo8

«Працюючи далеко від України, я уявляю що я вдома, тут такі ж талановиті діти, як і мої українські учні, які зараз розкидані по всьому світу через війну.» ‒ каже Тетяна Миколаївна. Ляльковий спектакль-мюзикл «День Св.Патріка» було показано в багатьох школах, в місцевому університеті і в холі св.Марії.

Тим часом вдома, у Миколаєві, учасники молодшої групи танцювального колективу «Золотий колосок» Тернівського будинку культури на чолі зі своїми керівницями Оленою Служенко та Анастасією Кравцовою взяли участь у записі відеолистівки, якою миколаївці 16 квітня привітали з днем народження королеву Данії Маргрете ІІ. Малеча разом із батьками завітали до Миколаївського зоопарку, де у локації «Дідова хата» передали зворушливий привіт у далеку Данію, яка нині допомагає відновлюватися нашому Миколаєву.

Нехай творчість дає наснаги всім нам, аби впевнено крокувати до такої бажаної Перемоги! Спільними зусиллями здобудемо мир! Все буде ‒ Україна!