Дотримуючись традицій Великодня: у бібліотеці імені Марка Кропивницького заслужена майстриня України Тетяна Ульянкіна вчила створювати оберегові писанки-вощанки

Дотримуючись традицій Великодня: у бібліотеці імені Марка Кропивницького заслужена майстриня України Тетяна Ульянкіна вчила створювати оберегові писанки-вощанки

13 квітня у Центральній міській бібліотеці імені М.Л.Кропивницького майстрині Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» разом із представницями дружнього до жінок і дівчат простору «Вільна» «чаклували» над створенням великоднього оберегу. У творчій зустрічі також взяли участь панянки з ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Головною розпорядницею заходу була заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Ульянкіна, яка запросила присутніх на майстер-клас зі створення писанки-вощанки, що стане потужним захистом для наших воїнів та усієї країни.

Майстриня розповіла про свій творчий шлях і здобутки, презентувала нові роботи й авторську поезію, поділилася планами на майбутнє, а також відкрила секрети зі створення писанок.

Учасниці майстер-класу створювали оберегові вощанки у патріотичних кольорах, дотримуючись традицій пращурів, адже з давніх-давен українці оздоблювали яйця саме в Чистий четвер. За допомогою писачка, свічки та воску на поверхні майбутніх писанок з’являлися захисні старовинні знаки-символи: сварга, коло, хрест, тризуб, безкінечник й алатар. На синьому та жовтому тлі фарбованої шкаралупи вимальовувалися білі мереживні візерунки. Більшість із учасниць майстер-класу взяли до рук писачок вперше, але це не стало на заваді у народженні справжніх оберегів.

Нехай писанкова магія шириться усією Україною, аби зображені символи зберегли наших воїнів і допомогли наблизити довгоочікувану Перемогу.

З прийдешнім Великоднем! Життя триває!