15 років разом: Центральна міська бібліотека імені Марка Кропивницького запрошує на зустріч із Тетяною Губською

15 років разом: Центральна міська бібліотека імені Марка Кропивницького запрошує на зустріч із Тетяною Губською

20 січня, о 16:00, у затишній бібліотечній залі відбудеться зустріч із істориком, краєзнавицею, дослідницею маловідомих сторінок історії міста Миколаєва Тетяною Губською. Минуло 15 років відтоді, як у Центральній міській бібліотеці імені М.Л. Кропивницького пройшла презентація першої книги Т. М. Губської «Военное духовенство и священники Николаева», надрукованої у видавництві Ірини Гудим. Тоді, у 2007 році, на знайомство з унікальним виданням зібралися поціновувачі історії рідного краю. Воно містило безліч епізодів, фактів, які раніше ніколи не публікувалися або були незаслужено «забуті» у старих підшивках газет та архівах. Завдяки книзі миколаївці дізналися про благородну місію військових священників на полях битв та їхню просвітницьку діяльність, про репресованих служителів церкви тощо.

Після виходу першої книги Тетяна Миколаївна продовжила займатися дослідженнями церковного краєзнавства, історії військового духовенства, храмів Миколаєва та пам’ятників Миколаївського некрополя. Нею видано чимало книг і статей, розроблено понад 50 авторських екскурсійних маршрутів.

Історичні пошуки та відкриття – це процес нескінченний, який триває й нині. Саме про цікаві факти, історії, нові знахідки цього захоплюючого процесу й піде мова під час зустрічі з Тетяною Губською.

Бажаючих чекають за адресою: вул. Потьомкінська, 143/А.