«Життєву пісню серцем співаю»: у ЦМБ ім. М. Л. Кропивницького відбувся творчий вечір Людмили Чижової

«Життєву пісню серцем співаю»: у ЦМБ ім. М. Л. Кропивницького відбувся творчий вечір Людмили Чижової
28 вересня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відбувся творчий вечір «Життєву пісню серцем співаю» знаної миколаївської письменниці Людмили Яківни Чижової.
Людмила Яківна ‒ поетеса, прозаїк, дитяча письменниця, авторка більше тридцяти книжок, член Національної спілки письменників України. За її плечима багато пройдених життєвих доріг, низка відкритих таємниць і безліч власних казок, оповідань, віршів, які захоплюють читачів.
На вечорі перед присутніми постала тема долі жінки і матері, поетки і просвітянки, людини широкої душі і доброї вдачі ‒ Людмили Чижової.
Під час творчого вечора миколаївці поринули в чарівний світ поезії та музики. Звучали твори у виконанні авторки, лунали пісні на її вірші відомих композиторів: заслуженого діяча мистецтв України Тетяни Андріївни Ярової, заслуженого працівника культури Віктора Вікторовича П’ятигорського, у виконанні заслуженого працівника культури України Анатолія Володимировича Рибака, юної виконавиці Антоніни Лаврової, солістів народного художнього колективу-зразкової студії естрадного вокалу “Престиж” Інгульського будинку народної творчості.
З вітальним словом на заході виступили: начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Михайло Федорович Димитров, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Іванович Шуляр, директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В. О. Лягіна Тетяна Анатоліївна Жайворонок, голова Миколаївської обласної організації НСПУ Віра Іванівна Марущак, поетеси Людмила Миколаївна Щетиніна, Ольга Ярославівна Славна та Галина Михайлівна Запорожченко,  журналіст Тетяна Іванівна Даниленко, представники бібліотек міста.
Театралізовано, у віршах поздоровили  авторку талановитий чоловічий гурт – просвітянин, актор Микола Андрійович Євтушенко, письменник Віталій Дмитрович Рогожа і поет Олександр Миколайович Мачула. Музичний подарунок письменниця отримала від поета В’ячеслава Тимофійовича Качуріна.
Теплими словами та цікавими подарунками привітали Людмилу Яківну друзі і колеги з письменницького цеху, просвітяни, педагоги та учні Миколаєва і Снігурівщини. Цінними духовними подарунками для ювілярки стали ікона Святої Людмили Чеської та коровай від педагогів зі Снігурівщини.
На вечорі з поетичною композицією виступили учні Миколаївської гімназії №2 та заслужені вчителі України Валентина Володимирівна Купцова і Любов Іванівна Маєнко. Модератором зустрічі була Інна Береза ‒ кандидат філологічних наук.
Таким творчим та яскравим, багатим на позитивні емоції вийшов творчий вечір Людмили Чижової. Письменниця та гості заходу були задоволені зустріччю та теплими спогадами, які залишились у кожного.