«Антологія військових письменників»: у Миколаєві презентували книгу, авторами якої є мужні воїни-захисники

«Антологія військових письменників»: у Миколаєві презентували книгу, авторами якої є мужні воїни-захисники

15 жовтня у межах програми-мандрівки «Слідом за голосами» в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького презентували «Антологію військових письменників». Про свої поїздки регіонами України, збірку та її незламних, героїчних авторів миколаївцям розповіла Тетяна Пилипець – волонтерка, громадська діячка, директорка Львівської бібліотеки ім. Романа Іваничука.

Проєкт народився з форуму військових письменників. До антології увійшли твори 30 авторів, які сьогодні перебувають на фронті, ветеранів й волонтерів. 2022 року вони передали пані Тетяні Пилипець свої прозові й поетичні твори. І це лише їх невеличка частина.

У географії програми-мандрівки не лише бібліотеки обласних центрів. Команда Тетяни Пилипець відвідує заклади, з якими перебуває у співпраці. Проєкт реалізується завдяки підтримці Благодійного фонду «Бібліотечна країна».

Одним із перших до форуму військових письменників долучився відомий миколаївський журналіст, волонтер, кіборг, кавалер ордену «За мужність» III ступеня Олександр Терещенко.

«Це наш головний мотиватор. Завдяки Сашкові я багато чого змогла у своєму житті подужати й осягнути. Він є барометром правильності. Для нашого внутрішнього барометра. Правильності, як ми рухаємося. Ми мали з ним неймовірний досвід працювати й здійснювати промоцію авторів з фронту у Вільнюсі, у Литві. І ми дуже добре працюємо в тандемі. І хочу зізнатися, що саме Олександр показав як вся ця історія власне може ставати родинною», – згадує з теплотою директорка Львівської бібліотеки ім. Романа Іваничука.

Миколаївська зустріч відбулася в атмосфері дружнього спілкування. Її учасники роз՛їхалися по домівках, домовившись про співпрацю й підтримку в реалізації різноманітних мистецьких задумів і проєктів.