«Я тут живу»: художник Віктор Хізниченко представив персональну виставку

«Я тут живу»: художник Віктор Хізниченко представив персональну виставку

20 серпня в Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відбулось відкриття  персональної виставки художника Віктора Хізниченка «Я тут живу».

Митець народився 1957 року в с. Гордінешті, Єдинецького району Молдови. З дитинства не уявляв своє життя без малювання. Після закінчення школи навчався в Кишинівському технікумі прикладного мистецтва за спеціальністю «Малювання і народні промисли».

Згодом переїхав до Миколаївської області в с. Новокостянтинівка Братського району, аби завжди бути поруч зі своєю коханою.

Віктор Володимирович працює в різних напрямах художньої творчості: різьблення, чеканка, скульптура, барельєф, але найбільшу  перевагу надає живопису. За майже 40 років творчої діяльності створив понад 1000 живописних полотен – це пейзажі, натюрморти, тематичні картини та портрети. Під час повномасштабного вторгнення в Україну багато картин було передано до благодійних аукціонів для збору коштів на допомогу ЗСУ.

На живописних полотнах Віктора Хізниченка зображена тема людського буття – земляки, сільські пейзажі у різні пори року, повсякдені турботи та оточуючі предмети. Головною темою персональної виставки «Я тут живу» є безмежна любов до рідного краю, захоплення його красою та шанування традицій батьківського дому.

«Є така внутрішня потреба – підвестися і починати писати. Те, що дорожче… Картини – це моє особисте життя, мої емоції, світосприйняття дня минулого і подій прийдешнього, це мої думки про майбутнє», – розповідає автор.

Художник також захоплюється релігійною тематикою. За його власним проєктом було розписано два храми в Братській громаді. Віктор Хізниченко є ініціатором і автором встановлення Поклонного хреста в селах Новокостянтинівка та Іванівка. Він безпосередньо брав участь в оформленні місцевого краєзнавчого музею, його гіпсові барельєфи можна побачити в різник куточках села.

За високий професіоналізм та збереження української культури Віктор Хізниченко був нагороджений у 2019 році Почесною відзнакою управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА «Перлина Миколаївщини».

Привітати митця прийшли рідні та друзі. У залі панувала затишна атмосфера. Особливого атмосферного забарвлення заходу додали виступи Евеліни Азадової та  Мирослави Матвієнко – юних талановитих  вихованок зразкового аматорського колективу вокальної студії «Талант» Миколаївського міського палацу культури «Молодіжний».

Переглянути експозицію можна за адресою: вул. Марка Кропивницького (Потьомкінська), 143-А.