«Козацька Атлантида»: відома мисткиня Ольга Артим представила миколаївцям нову експозицію картин

«Козацька Атлантида»: відома мисткиня Ольга Артим представила миколаївцям нову експозицію картин

14 серпня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відкрилась виставка живопису відомої миколаївської мисткині, членкині Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України Ольги Артим «Козацька Атлантида».

В експозиції з 15 картин авторка привернула увагу глядачів до трагічних подій червня 2023 року – підіриву Каховської ГЕС. Переважна більшість робіт написана у 2024-му й експонується вперше.

Творчість пані Ольги, традиційно лірична й наповнена соковитістю кольорів, цього разу занурила присутніх у легендарну минувшину – історію Великого Лугу. На центральному триптиху «Козацька Атлантида», над яким мисткиня працювала протягом року, наче постав героїчний дух української землі.

«Герої «з’являлись» самі, «диктували», що у них має бути у руках. І вони «не захотіли» бути привидами, а захотіли більш явно проявитись. І вони поспішають на допомогу нашим захисникам», – зазначила авторка.

Художниця зазначила, що сюжети полотен вимагали великого внутрішнього емоційного переосмислення історичних подій, що наче наклалися на нашу сумну сучасність.

З відкриттям виставки авторку прийшли привітати друзі та поціновувачі творчості. Слова поздоровлення також пролунали від голови Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України, чоловіка мисткині Дмитра Артима, директора-художнього керівника МАХДТ, заслуженого діяча мистецтв України Артема Свистуна.

Окремо слова вдячності за творчість висловив голова Снігурівської РВА Іван Кухта, який також поділився з присутніми своїми спогадами про підтоплення, що дісталося й Снігурівщини.

Під час презентації у творчій галереї бібліотеки панувала атмосфера великого емоційного піднесення й єднання, розуміння трагічності випробувань, які вимушений долати український народ. Й одночасно – гордість за мужніх і сміливих воїнів, що ціною власного життя й понині боронять волю та незалежність рідної землі.

Переглянути виставку Ольги Артим «Козацька Атлантида» можна до кінця серпня за адресою: вул. Потьомкінська, 143-А.

Приємного перегляду!