Зустрічаймо Великдень: у бібліотеці імені Марка Кропивницького відбувся писанковий марафон

Зустрічаймо Великдень: у бібліотеці імені Марка Кропивницького відбувся писанковий марафон

02 травня в Центральній міській бібліотеці імені М. Л. Кропивницького відбувся писанковий марафон, на якому всі бажаючі вчилися писати писанки.

Творчий день складався з двох тематичних частин – «Традиційна писанка» та «Писанка за мотивами таврійського розпису». Тренеркою проєкту стала одна з кращих писанкарок Миколаївщини, заслужена майстриня народної творчості України, майстриня КМА «Арт-спокуса» Тетяна Ульянкіна.

Під час зустрічі був проведений майстер-клас зі створення писанки за мотивами таврійського розпису. Учасники залюбки послухали поради досвідченої мисткині, яка є авторкою унікальної серії «Писанкове намисто Миколаївщині», присвяченої традиціям південного розпису.

Легенди миколаївської журналістки Євгенії Бондаренко, яка свого часу відкрила для поціновувачів мистецтво «синьоокої таврійки», «абетка» техніки від художниці Любові Паранюк, неповторний танок візерунків з каталогу «Вишивка за мотивами таврійського розпису» від ГО Центр навчання і освіти дорослих “Південь” справили на учасників зустрічі неповторні враження.

Результатом стала серія власноруч виготовлених писанок, на яких ніби сині хвилі розлилися під блакиттю безкрайнього неба, а жовтогаряче сонце заблукало в білосніжних вітрилах яхт. Писанкове полотно прикрасили малюнки з глибокою символікою та особливим значенням. Кожна учасниця марафону залишила на згадку не лише чудовий виріб, а й багато теплих відчуттів і вражень від участі в ньому.

Нехай Світле свято Христового Воскресіння принесе мир, спокій та благодать на нашу землю!