Театральні зустрічі: незабутні враження від миколаївських акторів

Театральні зустрічі: незабутні враження від миколаївських акторів

Друга половина жовтня для миколаївських театралів у мікрорайонах міста видалася знову доволі насиченою та цікавою. Актори Миколаївського академічного художнього драматичного театру привітали своїх прихильників зі сцени Тернівського та Кульбакінського будинків культури.

Жителям мікрорайону Тернівка, а також учням Миколаївських гімназій №16 та 64 були представлені дві чудові вистави.

Імерсивна постановка «Земний монолог» за творами Дмитра Дмитровича Креміня, присвячена вшануванню пам’яті видатного поета, публіциста, есеїста, перекладача, заслуженого діяча мистецтв України (2016), лауреата Шевченківської премії. Автор ідеї, режисер-постановник – директор-художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Артем Свистун.

Глядачі із задоволенням пірнули у вир фрагментів із життя та творчості нашого видатного земляка, 70-річчю якого присвячений 2023 рік.

Вистава «Котячі історії», презентована вже й на сцені Кульбакінського будинку культури, – це робота режисерки Катерини Богданової за п’єсою Людмили Тимошенко та Марини Смілянець «Коти-біженці». Проєкт реалізується на виконання «Міської програми розвитку і функціонування української мови у місті Миколаєві на 2023-2025 роки», а також у межах Всеукраїнської програми ментального здоров՛я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

У повчальній історії висвітлено актуальну проблему допомоги людям, які вимушені були покинути свої домівки та переїхати до інших міст.

У міських закладах культури тривають покази кращих вистав та зустрічі з акторами Миколаївського академічного художнього драматичного театру!

Бажаємо цікавих переглядів!