Не знає віку творче щастя: вокальний колектив «Миколаївський заспів» став одним із переможців конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю «Обереги»

Не знає віку творче щастя: вокальний колектив «Миколаївський заспів» став одним із переможців конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю «Обереги»

Жіночий вокальний ансамбль «Миколаївський заспів» під керівництвом заслуженого працівника культури України Михайла Бойчука приємно вразив своїм виступом членів журі І Відкритого міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю «Обереги», який в цьому році відбувся у дистанційному форматі.

Творче життя колективу як академічного хору розпочалося у 2014 році на базі філії Миколаївського міського палацу культури і мистецтв ЦКтаД «Промінь», що  у мікрорайоні Варварівка. Попри важкі обставини сьогодення хоровий колектив хоч і набув кількісних змін, але зберігся як вокальний ансамбль.

Учасниці «Миколаївського заспіву» – це жінки поважного віку, без спеціальної  музичної освіти, але талановиті та натхненні мистецтвом співу. Яскравою ознакою їх творчості є виконання творів виключно без музичного супроводу – a capella. Це вищий виконавський клас не лише  для аматорських колективів, а й для професіоналів. Репертуарну палітру ансамблю прикрашають народні пісні різних регіонів України, а також твори класиків хорового співу: М. Лисенка, К. Стеценка, М. Леонтовича. Приділяється увага й творам сучасних композиторів України: А. Пашкевича, І. Сльоти.

Життєвий досвід аматорок, їх невичерпна енергія та оптимізм є чудовим прикладом для наслідування і тим містком, що з’єднує покоління. Бажаємо колективу та їх керівникові міцного здоров’я, миру й добробуту! Нехай ваші пісні ще довгі роки прикрашають життя, а серця зігріваються любов՛ю й турботою рідних людей!