«Світ як диво»: у бібліотеці імені Марка Кропивницького містянам презентували виставку робіт Юрія Гуменного

«Світ як диво»: у бібліотеці імені Марка Кропивницького містянам презентували виставку робіт Юрія Гуменного

06 вересня у «Арт-галереї на Потьомкінській» Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відкрилася персональна виставка робіт заслуженого художника України Юрія Гуменного «Світ як диво». Поціновувачі мистецтва митця довгі чотири роки чекали на миколаївську виставку. І вперше після тривалої паузи художник запропонував глядачам відчути, наскільки дивовижним є навколишній світ.

Серед 19 презентованих робіт ‒ натюрморти, пейзажі, роботи на тему материнства й жіночності, музики й сакрального мистецтва. Більшість з них написані автором у період від початку 2000-х до 2016-го.

Джерелом натхнення для Юрія Гуменного є навколишній світ. «Дивує все…Навіть коли я їду трамваєм, спостерігаю. Є різні люди. Іноді, коли починаєш з ними спілкуватися, це просто диво, що тобі відкривається щось нове. З людського життя, свого особистого», ‒ підкреслив під час спілкування з гостями заходу художник. Також Юрій Степанович зробив подарунок читачам Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького та її філій – передав комплекти каталогів зі своїми авторськими роботами різних років.

Виставка працюватиме майже до кінця місяця. Друзі, не вагайтеся й обов’язково перегляньте експозицію на Потьомкінській, 143-А, щоб відчути дивовижність світу поглядом Юрія Гуменного.