У Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького почала працювати літня читальна зала

У Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького почала працювати літня читальна зала

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького продовжує дивувати своїх друзів, партнерів й постійних читачів та користувачів. Відтепер всі бажаючі мають нагоду зустрічатися на свіжому повітрі. На території бібліотеки запрацювала літня читальна зала. До реалізації підійшли з креативом. А допомагали в цьому колеги з дитячої художньої школи.

«Ми запросили Євгенію Кручиніну й Олену Маркітан. Порадилися з ними, яким би вони бачили цей простір. Хоча першою була ідея оформити на прилеглій до бібліотеки стіні розпис, колеги запропонували інше рішення. Воно нам припало до душі», – говорить директорка Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Інга Хоржевська.

Так на прилеглій до бібліотеки стіні будинку й балконі з`явились дві чудові фотозони з янголами. Стилізовані вуличні меблі власноруч виготовляли працівники Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького. Дві бесідки – альтанки переїхали з бібліотеки-філії №17, яка постраждала внаслідок російської збройної агресії й сьогодні не функціонує. Вони доволі органічно вписались у ландшафт внутрішнього дворика.

«Сюди ми додали нашого гарного настрою, багато квітів. І тепер маємо літню читальну залу. Це неймовірний подарунок для нас і наших читачів. Безмежна вдячність колективу дитячої художньої школи та особисто Євгенії Кручиніній та Олені Маркітан. Переконана, що літня читальна зала матиме попит у городян, відвідувачів нашої бібліотеки», – зазначає Інга Едуардівна.

Та на цьому бібліотекарі на чолі з Інгою Хоржевською не зупиняються. До наступного року тут з`являться нові квіткові клумби, ймовірно добавляться парасольки. Звичайно ж у розробці й змістовне дозвілля: літературні квартирники, спільні проєкти бібліотечного театру з миколаївськими музикантами.

03 серпня, нову бібліотечну локацію вперше відвідали учасниці майстер-класу з батику.

«Він має багато технік. Ми обрали найпростіший – вузликовий батик. Сьогодні створювали модні штучки – хустки, які будемо пов`язувати на голову, капелюшки, сумочки. Спробували цю техніку використати для декоративного оздоблення сорочок, штанів й футболок», – наголошує керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

Своєю майстерністю з жінками ділилася майстриня Ганна Петрик.

Усім сьогоднішнім учасницям майстер-клас дуже сподобався, говорить Валентина Кривцова. Особливі емоції жінки отримали від перебування на літній читальній залі Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького, резюмувала керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса».

Усіх бажаючих приємно провести час на свіжому повітрі запрошуємо завітати до бібліотеки за адресою: вул. Потьомкінська, 143-А.