«Дизайн заради миру»: українська архітекторка Олена Гординська стала лауреаткою конкурсу з проєктом відбудови ММПК «Корабельний»

«Дизайн заради миру»: українська архітекторка Олена Гординська стала лауреаткою конкурсу з проєктом відбудови ММПК «Корабельний»

Нещодавно за ініціативи Національної ради архітекторів, містобудівельників та ландшафтних архітекторів Італії, Міністерства юстиції Італії та Асоціації архітекторів, планувальників, ландшафтників і реставраторів Риму відбувся конкурс «Дизайн заради миру», в результаті якого було відібрано і надано 10 грантів молодим українським студентам та архітекторам (до 35 років), які перебувають зараз в Італії.

Однією з лауреатів конкурсу стала архітекторка Олена Гординська, яка розробила проєкт реконструкції Миколаївського міського палацу «Корабельний», будівля якого була зруйнована у липні 2022 року в результаті ворожого обстрілу. Пані Олена презентувала дизайн у вигляді музейно-паркової зони, враховуючи сучасний контекст і європейські норми.

За умовами наданого гранту право власності на проєкти залишатиметься за авторами, які можуть передати їх до Міністерства розвитку громад та територій України.

Дякуємо за увагу до нашого міста! Відродимо і відбудуємо все спаплюжене війною за кращими стандартами! Життя триває! Разом ‒ до Перемоги!