«Тиждень козацтва у бібліотеці»: ЦМБ для дітей ім. Ш.Кобера і В.Хоменка присвятила низку заходів з нагоди Дня українського козацтва

«Тиждень козацтва у бібліотеці»: ЦМБ для дітей ім. Ш.Кобера і В.Хоменка присвятила низку заходів з нагоди Дня українського козацтва

14 жовтня Україна відзначала триєдине свято – свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. В цей день українці шанують воїнів, які в різні часи обороняли  нашу незалежність і територіальну цілісність. Напередодні,  та ще декілька днів поспіль,  дитячі бібліотеки міста провели низку заходів, присвячених цим святам.

До цих знаменних дат у міських бібліотеках були організовані тематичні виставки та проходили масові заходи: «Воїни духу та Лицарі честі», «Свято мужності і сили», віртуальний слалом  «Цікаві факти з історії козацтва», «Україна починається з тебе» та інші.

Учні  сьомих та восьмих класів ММК ім. В.Д. Чайки  долучилися до Свята мужності «Сучасні герої України», де дізналися більше про традиції святкування дня Покрови в Україні, історію виникнення українського козацтва, про тих, хто завжди захищав рідну країну, про сучасних героїв сьогодення.

А малеча з приватного дитячого садочка «Перлинка» спробувала свої сили у «Козацьких розвагах». Діти слухали розповідь про козаків, познайомилися з книгою Лірника Сашка «Про козака Мамаригу», переглядали мультфільм «Козацькі байки» та із задоволенням брали участь у «козацьких розвагах».