Всеукраїнська акція пам’яті «Сонях» в дитячих бібліотеках міста, присвячена Дню пам’яті захисників України

Всеукраїнська акція пам’яті «Сонях» в дитячих бібліотеках міста, присвячена Дню пам’яті захисників України
29 серпня на всій території нашої держави пройшла низка пам’ятних та національно-патріотичних заходів з метою вшанування загиблих захисників України, які поклали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.
Центральна міська бібліотека для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменка та всі дитячі бібліотеки міста долучились до цієї події та запросили всіх охочих  взяти участьу флешмобі «Ми пам’ятаємо».
Офіційним символом Дня пам’яті загиблих захисників України є жовтогарячий соняшник. Він є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами. Сонях – це символ, що означає відродження з найменшого чорного зернятка, як з української землі, нового життя.
Вихованці творчої майстерні «Бджілка» Центральної бібліотеки залюбки створили стилізовані соняхи, які можуть використовуватися як елемент одягу чи просто прикраса.
  До Всеукраїнської акції вшанування пам’яті захисників України долучились і читачі бібліотеки №2 «Колоbook» – учні третього, шостого і восьмого класів ЗОШ №13. Цей день став не тільки днем вшанування пам’яті воїнів, а й виготовлення жовтогарячих квіток стало символом усвідомлення маленькими українцями ціни незалежності і необхідності захисту нашої держави.
Бібліотека для дітей №3 провела майстер-клас «Сонях-соняшник – жовтогарячий промінець», присвячений Дню пам’яті у ДНЗ №66 «Вогник».
Працівники бібліотеки №4 провели для своїх читачів заняття по виготовленню соняхів 29 серпня та 01 вересня, для вшанування пам’яті захисників України і зробили разом з дітьми «Соняхи пам’яті». Маленькі читачі з задоволенням брали участь в цих заходах.
Бібліотекарі філії №5 підготували інформаційну хвилинку «Мати Україна, ти – одна єдина!» і провели майстер-клас з виготовлення соняхів. У бібліотеці для дітей №6  працівники підготували книжковий перегляд «Миттєвості війни» і провели заняття для учасників студії творчого читання «Фантазери» з виготовлення символу пам’яті.
Користувачі бібліотеки №8 «БібліоВулик» та учні 4-Б кл. школи №1 ім. Олега Ольжича теж долучилися до Всеукраїнської акції. Діти мали змогу навчитися виготовляти квітку, сонях пам’яті.
Читачі та члени творчої майстерні «Рукоділля» бібліотеки сімейного читання №9 «Книголенд» із задоволенням зробили квіти пам’яті та звернули увагу на інформаційну викладку періодичних видань «Пам’ятаємо!»
Відвідувачі Арт-майстерні «Творчі долоньки», читачі Бібліотеки для дітей №10, Бібліотеки Сімейного читання та доброго сусідства «Сім’Я», також долучились до Всеукраїнської акції. Майстер-клас з виготовлення стилізованих соняхів, як елементів одягу, організовано добрим другом бібліотеки, у минулому – керівником гуртка «Фітодизайн» Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району Моклюк Тетяною Борисівною. Враження читачів від заходу: натхненно, цікаво, захоплююче!
Для читачів бібліотеки №11пройшов майстер-клас «Шануємо героїв», інформаційна хвилинка пам’яті по загиблим під Іловайськом. Саме там, серед соняшникових полів, було поховано багато загиблих захисників нашої країни. Тому символом вшанування їхньої пам’яті став сонях.
Ми пам’ятаємо, як це було!