Керівники міських закладів культури та відпочинку презентували проекти модернізації установ галузі “Культура”

Керівники міських закладів культури та відпочинку презентували проекти модернізації установ галузі “Культура”
Сьогодні, 25 січня, у Миколаївському міському палаці культури та урочистих подій відбулася публічна презентація і обговорення проектів реконструкцій та капітальних ремонтних робіт міських закладів культури, пам’ятки архітектури.
Під час заходу було представлено 13 проектів, які розглядалися з метою подальшого внесення до Перспективного плану розвитку м. Миколаєва на 2019 – 2021 роки.
Як зазначив начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров, – при формуванні частини плану, яка стосується соціокультурної сфери, буде враховуватись актуальність, доцільність та нагальність реалізації представленого проекту. Також, Юрій Йосипович повідомив про те, що частину проектів, які сьогодні будуть презентовані вже внесено до базового варіанту Перспективного плану розвитку, що буде винесено на сесію міської ради для затвердження депутатами.
Так, презентуючи проекти реконструкції установ, керівники закладів культури представили увазі присутніх колег-директорів теперішній стан приміщень, в яких проводиться культурно-масова та навчально-виховна робота. На противагу цьому, продемонстрували проекти модернізованих, сучасних будівель, кабінети і приміщення яких обладнані за останніми інноваційними технологіями, пристосовані для навчальних та організаційних процесів за усіма стандартами ДБН.
Загалом були представлені наступні проекти:
– Реставрація пам’ятки архітектури національного значення «Офіцерське зібрання»;
– Капітальний ремонт приміщень виставкової зали Миколаївського міського палацу культури і мистецтв;
– Реконструкція Великокорениського будинку культури;
– Проект КУ Миколаївський зоопарк щодо вдосконалення умов утримання тварин, а також естетичного оформлення вольєрів і приміщень для тварин;
– Капітальний ремонт бібліотеки-філіалу №11 ЦБС для дітей м. Миколаєва;
– Капітальний ремонт бібліотеки-філіалу № 11 ЦБС для дорослих м. Миколаєва;
– Капітальний ремонт споруди «Корабель» з басейном та благоустроєм прилеглої   території у  БУ ММР КІК ДМ «Казка»;
– Реставрація пам’ятки історії місцевого значення, в якій навчався Ш. Кобер – Дитяча музична школа № 8 (першочергові протиаварійні роботи);
– Капітальний ремонт будівлі Дитячої музичної школи №5 м. Миколаєва;
– Реконструкція нежитлових приміщень по вул. Спаській, 23/1 в м. Миколаєві під Дитячу художню школу;
– Виготовлення проекту реконструкції ДШМ № 1 (добудова концертної зали);
– Реконструкція  Миколаївського міського палацу культури  «Молодіжний»;
– Реставрація пам’ятки архітектури місцевого значення «Водонапірна башта».
Метою усіх проектів є перетворення закладів культури на сучасні центри і осередки культури та дозвілля, які спрямовуватимуть свою діяльність на забезпечення найзатребуваніших потреб населення різновікової категорії. Школи естетичного виховання, в свою чергу, акцентують на важливості охоплення тих напрямків освіти, які на сьогоднішній день є актуальними, але неможливими у впровадженні в зв’язку з відсутністю спеціально – облаштованих приміщень.
Окремої уваги також потребує і “Водонапірна башта”, яку вже понад 111 років містяни називають архітектурним шедевром та візитівкою Миколаєва. За словами начальника відділу охорони культурної спадщини управління з питань культури та охорони культурної спадщини – Ірини Бондаренко, після реконструкції пам’ятка архітектури місцевого значення стане одним із об’єктів, який неодмінно привертатиме увагу туристів.