У Миколаєві відбулося урочисте відкриття II набору для участі у Програмі малих стипендій з вивчення англійської мови

У Миколаєві відбулося урочисте відкриття II набору для участі у Програмі малих стипендій з вивчення англійської мови

12 січня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулася урочиста церемонія відкриття II набору для участі у Програмі малих стипендій з вивчення англійської мови – (English Access Microscholarship Program – скорочено Access) за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та Державного департаменту США.

Програма Access надає можливість обдарованій молоді віком від 13 до 16 років з малозабезпечених і соціально вразливих родин, в тому числі  переселенцям, дітям учасників АТО і молоді з особливими потребами, безкоштовно поглибити свої знання з англійської мови, більше дізнатись про Сполучені Штати Америки, їх культуру і цінності, розвинути свої лідерські навички.

В церемонії відкриття взяли участь почесні гості: аташе з питань вивчення англійської мови Посольства США в Україні п. Джон Сілвер, куратор проекту в Україні, директор підрозділу міжнародної неурядової організації Project Harmony п. Андрій Гайдамашко. З привітальною промовою до учасників заходу звернувся Луїс Переа, M.Ed., M.A., стипендіат програми Державного департаменту США «Спеціаліст з викладання англійської мови» та Програми академічних обмiнiв імені Фулбрайта.

Програма Access є міжнародною програмою і реалізовується більш ніж у 80 країнах світу. В Україні програма успішно виконується міжнародною неприбутковою організацією Project Harmony, Inc. (PHInternational) у 17 регіонах, зокрема Одесі, Полтаві, Запоріжжі, Вінниці тощо. У Миколаєві партнерами програми Access є Благодійний фонд МЕТА «Від спільного бачення – до спільних дій» і Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького.

На урочистому заході аташе з питань вивчення англійської мови Посольства США в Україні п. Джон Сілвер урочисто вручив дітям, які успішно пройшли відбір, листи від Посольства США в Україні, що засвідчують їхню участь у Програмі. Окрім цього відбулася творча презентація яскравих подій роботи першої групи Access (2016-2018 рр.), дружнє посвячення студентів другої групи  Access (2017-2019 рр.) у члени родини Access. Усі охочі гості стали учасниками інтерактивної вікторини з англійської мови.

Наприкінці заходу діти отримали приємні подарунки, які на них чекали під ялинкою, поласували святковим тортом та смаколиками.