Завантаження Події
  • Це подія пройшло.
15 Серпень Середа

День археолога

15 Серпня 2017, 21:30 - 16 Серпня 2017, 01:00
Городищє “Дикий Сад”, Набережна вулиця, 2
Миколаїв, Миколаївська область 54001 Ukraine

Шановні миколаївці та гості міста! Запрошуємо вас на масштабне святкування Дня археолога в городищі “Дикий Сад”!

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївський національний університет ім. В.О.Сухомлинського, Миколаївський обласний краєзнавчий музей запрошують миколаївців і гостей міста 15 серпня на свято історичної романтики, наукових відкриттів і фантастичних видовищ.
Науково-мистецький захід з нагоди Дня археолога та 90-ї річниці від початку дослідницьких робіт на розкопках городища «Дикий Сад» відбудеться у самому серці прадавньої колиски нашого міста – на оглядовому майданчику по вул. Набережній, 2-2-а (між вул. Артилерійською та вул. Пушкінською).
У програмі:
18:30 Брифінг представників органів охорони культурної спадщини, клубу ініціативної громадськості «Алібант – Град Кіммерійський», відомих миколаївських археологів.
19:00 Виставка творів заслуженого діяча мистецтв України Івана Булавицького (скульптура, мармур); презентація стріт-арт проекту члена Національної спілки художників України Якова Булавицького та майстер-клас з виготовлення сучасних скульптур малої пластики з приємними подарунками від автора; творча зустріч і майстер-клас від відомого кераміста Олексія Байбородіна.
Екскурсії по території пам’ятки археології – городищу «Дикий Сад» та майстер-класи з польової археології під керівництвом професійних археологів для всіх бажаючих «від 5–ти і старших».
20:00 Посвята учасників майстер-класів в археологи із зануренням у романтику експедиційних пісень, байок і спогадів маститих археологів.
21:00 Перформанс «Реконструкція храму Вести» від заслуженого художника України Володимира Бахтова та члена Національної спілки художників України Тетяни Бахтової в авторській техніці геліографіті (малювання вогнем, робота з реальним простором стародавнього міста, в якому палаючим смолоскипом «малюються» об’єкти, відтворюючи вогняні зображення архітектурних і сакральних споруд, зниклих у темряві століть) у супроводі популярного шоумена, музиканта-перкусіоніста Сергія Штефана.
Відчуйте дихання тисячолітньої історії на теренах сучасного Миколаєва!

Подробиці
Початок: 15 Серпня, 2017 @ 21:30
Кінець: 16 Серпня, 2017 @ 01:00
Подія КатегоріяHolidays
Місце проведення
Місце проведення: Ім’я місця: Городищє “Дикий Сад”
Адреса: Набережна вулиця, 2
Миколаїв, Миколаївська область 54001 Ukraine

+ Карта Google
Організатор
Ім’я організатора: Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради
Телефон: +38 (0512) 37-03-09
Адреса електронної пошти:
Веб-сайт: <a href="https://cultura.mkrada.gov.ua" target="_self" rel="external">View Організатор Website</a>